Beetroot latte

Even geen cafeïne, maar wel behoefte aan een warm drankje? Probeer deze roze beetroot latte. Een latte gemaakt met rode biet in plaats van koffie. Het ziet er niet alleen heel erg knap(roze!) uit, het is ook supergezond. Magnesium, kalium, vezels, fosfor en ijzer: je vindt het allemaal in rode biet. Daarnaast is het een rijke bron van vitamines A, B en C, bètacaroteen en foliumzuur, en heeft het nog veel meer gezondheidsvoordelen. En dat je er dan ook nog een voedzaam, romig en zoet drankje van kunt maken is dubbel feest!

Ingrediënten

  • 500 ml plantaardige melk

  • 1 grote biet, gestoomd of gekookt

  • 2 Medjoul dadels

  • Kaneelstokje

  • Vanille extract

  • Agavesiroop of maple sirup

Bereiding

Doe de melk, biet, dadels en een paar druppeltjes vanille extract in een blender en blend een minuutje.

Vervolgens doe je de drank in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Voeg een kaneelstokje toe en verwarm. Breng niet aan de kook.

Proef en voeg naar smaak nog wat siroop toe, afhankelijk van hoe zoet je jouw beetroot latte wilt hebben. Verwijder het kaneelstokje en schenk in een kop en geniet ervan!

Variatietip: je kunt ook een schepje rauwe cacao toevoegen of een gezonde en plantaardige chocolademelk gebruiken!